29.07.2024 12:32

Červencové výlety za poznáním 2024

V červenci byly připraveny pro klienty a jejich rodinné příslušníky a kamarády dva výlety za poznáním.

Náš první výlet se uskutečnil 4. července, kdy jsme zavítali na Baťův památník ve Zlíně. Zde jsme se dozvěděli další zajímavé informace o Baťových závodech, jejích rodině a spolupracovnících. I když v památníku nebylo moc vystavených artefaktů, prohlédli jsme si letadlo Junkers F 13, kterým T. Baťa havaroval v roce 1932 a také architekturu, která byla tak typická pro baťovy závody.

Foto ke zhlédnutí ZDE.

 

Druhý výlet za poznáním proběhl ve středu 24. července. Jednalo se o celodenní výlet vlakem do Kovo ZOO ve Starém městě u Uh. Hradiště. Bohužel, tento výlet nám zkomplikovaly České dráhy, které nám nemohly zajistit přepravu našich klientů na vozících i když vlak měl být plně bezbariérový. Přesto nás to neodradilo, vozíčkářům jsme domluvili jiný odvoz a zbytek skupinky vyrazil na výlet vlakem.

Kovo ZOO pro návštěvníky nabízí spoustu zajímavých exponátu, které jsou vyrobeny nejen z kovového odpadu, také zde je k vidění velké množství staré zemědělské techniky a historických vozidel. K prohlédnutí je také kovárna, kde si mohou návštěvníci pod dozorem zkušeného kováře i ukovat něco malého na památku. Odvážlivci si mohli vyšplhat na střechy budov, kde je pro ně vybudovaná vyhlídková trasa s krásným výhledem na celý areál. Na závěr jsme ještě navštívili terárium, které sousedí ze ZOO.

Foto ke zhlédnutí ZDE.

 

—————

Zpět


Kontakt



KLUBÍČKO
ul. Miloše Knesla 4056
76001 Zlín


+420 773765204


Blog

25.06.2011 10:01

Klub Íčko po deseti letech

Jak vnímají naši existenci lidé okolo?

Celý článek

—————